.::MeNu BLoG::.

'ammar (10) Aaron Aziz (2) AdamHawa (2) Adania; Amaryllis (1) Aksi (11) Aktiviti (7) Amaryllis Premium Collagen; APC Putrajaya; APC (3) Ammar (6) Amsyar (36) Artikel (10) Artis (1) Astma (2) Babah (1) Baby makan durian (1) Bandung (3) Berita (1) Berita Dapur (2) Bersosial (16) Besday (4) Bicara Minda (1) blogger;abil fikri;DIM Abil Fikri ;http://abil4fauziah.blogspot.com (2) BoothAPC Putrajaya (1) Bowling (1) Bromo (1) CD (1) cerita (4) Cheese Tart (1) Chicken Pox (1) Contest (2) Cuti-cuti Indonesia (1) Cuti-cuti Malaysia (1) demam (4) Diana Danielle pregnant (1) DoubleA (3) Drama AstroHD (1) Durian (1) Durian Creep (1) Entry basi; Bersosial (5) Episod akhir (1) Family Trip (1) Farid Kamil (1) Felinna Inchloss (1) Figure Up PROMO (1) FinalAdamdanhawa (1) Gateway (1) Gathering SI (6) Good Friday (1) Hidangan Pengantin (1) Hidup dan matiku utk ISLAM (1) Hijrah 1434 (1) Hobi baru (1) Hotel (1) Iklan (4) Inchloss Lotion (1) indonesia (1) Info (9) Islam Sejahtera (1) Jalan-Jalan (1) JJMC (1) Kejadian (3) Korea (1) Krabi; Travel With Kid; Amsyar ; Ammar; DoubleA (4) Krabi; Travel With Kid; Amsyar ; Ammar; DoubleA ; Passport (2) Krabi; Travel; (1) KTO (1) kuih raya sedap 2013 (1) Kutu (1) Liburan (1) Little Caliph (2) Makanan (1) ManggaAds (1) Masak2; DIY (1) Melaka; travel (1) Menarik di Genting Highlands (1) milestone (1) MilkA Deal; (1) Mother's Day (1) NadiyaNisa (1) NadiyaNissa (1) Novel (1) novel 2015; hobi (1) Nuffnang (3) NuffnangOpenHouse2014 (2) NuffNangRaya Special Raya 2014;Nuffnang Event (1) Organic Cordyceps (1) other (2) Others (1) Pengertian Puasa;Puasa (7) Perkahwinan (1) Pregnancy Test (1) Produk Slim (1) Red Bella Body Wash (1) Resepi (6) Sabah (1) Saya Jual Produk; (1) Seju (1) Sekolah (1) Seoul (1) Shopping (1) Sosial Silah (1) Stok EBM (4) Surabaya (2) Tadika (1) Tadika YADIM (1) Taska Tasneem (1) Tips; StoryMory (1) Travel (5) Travel Agent (2) Trip; Bali; Honeymoon (3) Umi Ceritera (4) Ummi Ceritera (14) Ummicupcakes (1) Urus rumahtangga. (1) Video (6) Wad Paedratik Hospital Serdang (1)

.::U FoLLow Me , I tHaNk U::.

Meh Add Your BloG :

LETS CLICK GUYSS!~ TQ

September 21, 2014

Iblis ciptaan Allah juga untuk....


“Dan ingatlah ketika Kami berfirman KEPADA PARA MALAIKAT: “Sujudlah kamu kepada Adam,” maka sujudlah mereka kecuali IBLIS; ia enggan dan takabur dan adalah ia termasuk golongan orang-orang yang kafir”

Perintah sujud kepada Adam yang difirmankan Tuhan ditujukan kepada para malaikat, bukan yang lainnya. Pada fragmentasi ini hanya ada dua pihak yakni Tuhan, dan para Malaikat. Namun ada sosok yang membangkang atas perintah itu. Dikarenakan malaikat itu tidak mengerjakan apa yang diperintah Nya, maka ia dikatergorikan oleh Tuhan sebagai iblis.

Tuhan murka kepada iblis karena pembangkangannya. Tetapi iblis meminta izin Tuhan untuk diberi tangguh sampai pada hari dimana manusia dibangkitkan. Dan karena Tuhan telah mencap iblis sebagai figur yang sesat, maka ia akan menjadikan manusia-manusia yang mengikutinya memandang baik perbuatan maksiat yang mereka lakukan.

Ada dua jalan yang Tuhan sediakan kepada manusia; yakni jalan kebenaran, dan jalan yang dimurkai Nya. Pada jalan kebenaran, manusia2 yang memilihnya dibina hanya oleh Air dari Nya. Dan didalam memperoleh air itu, Ia mengutus seseorang yang dipilihnya sebagai figur yang dipilih Nya untuk menampung Air. Tanpa figur itu, Ia tidak akan menurunkan Air. Hanya figur itulah yang dapat mencapai frekwensi Nya. Mereka yang ada di jalan kebenaran akan menjadi sebuah komunitas yang solid, tidak terpecah menjadi golongan-golongan. Merekalah yang diutus pada zamannya sebagai founding father yang muncul pada setiap kebangkitan peradaban.

Mereka hanya menjadikan Tuhan sebagai pemimpin hidupnya. Pengabdiannya hanya ditujukan kepada Nya. Kerjanya, tidurnya, makannya, nafasnya, tidak lain dijadikan sebagai sarana untuk menyambut datang Nya Tuhan di muka bumi.
Mereka tidak mencuri, tidak berzinah, tidak membunuh anak-anak, tidak berdusta, tidak mengambil tuan-tuan lain selain Tuhan. Mereka sangat taat kepada perintah dan menjauhi larangan Nya. Mereka itulah yang menempuh jalan yang lurus; jalan yang diberi nikmat ke atasnya. Sebuah jalan yang dicari oleh setiap manusia.

Sedangkan pada jalan yang dimurkai Nya, makanan yang dikonsumsi berasal dari Iblis yang tadi telah menaruh dendam untuk menyesatkan manusia dengan membuat orang yang mengikutinya menjadi memandang benar apa yang dikerjakannya, padahal ujung dari perbuatannya tidak lain sebuah siksaan yang menistakan.

Perbuatan-perbuatan yang dianggap benar oleh mereka sangat mirip dengan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang berada dalam jalan kebenaran. Mereka melakukan ritual juga, berbuat baik juga, menderma pada orang miskin juga, berjuang juga. Tetapi karena yang membina mereka adalah ajaran Iblis menyesatkan, maka orientasi tujuan hidupnya menjadi kacau. Sekali menjadikan Tuhan sebagai tuan, tetapi dilain kesempatan menjadikan yang lainnya sebagai tuan. Di satu sisi menjadikan Tuhan sebagai pengabdian, tetapi dibelahan lain mengabdi kepada perutnya.

Ketika manusia menjadikan tuan-tuan lain disamping Tuhan, itulah makna dari perzinahan besar. Tuhan tidak mau jika disaingi dengan tuan-tuan yang lain, Tuhan sangat pencemburu. Akibat dari penyesatan iblis, mereka tidak mengetahui untuk apa mereka hidup, tugas apa yang sesungguhnya Tuhan embankan kepada manusia. Mereka tidak mengenal Tuhannya. Petunjuk-petunjuk hidup yang diturunkan Nya dijual dengan harga yang murah. Murah karena apa yang ditujunya tidak sebanding dengan peruntukan dalam manual book Nya.

Apa indikator untuk mengenal kedua jalan ini? Mereka yang berada di jalan lurus-benar akan melakoni skenario orang-orang taat yang dikisahkan dalam kitab suci secara struktural, tanpa terkecuali. Sedang mereka yang berada pada jalan yang dimurkai Nya melakoni peran orang-orang durhaka yang juga diceritakan dalam kitab suci.

Jalan kebenaran dipimpin oleh Tuhan dengan mengutus para Nabi dan Rasul, sedangkan jalan yang dimurkai Nya dipimpin oleh iblis dan para pemimpin yang berlaku jahat pada nilai kemanusiaan. Maka para Nabi dan Rasul adalah figur yang Tuhan utus untuk memimpin orang-orang yang taat kepada Nya, sedang iblis menjadi figur yang Tuhan utus untuk memimpin orang-orang dalam jalan yang dimurkai Nya.

Kedua jalan ini saling silih berganti menjadi penguasa di muka bumi karena itu merupakan tradisi Nya. Sebuah kebiasaan yang terpelihara dan akan terus berulang pada setiap zaman. Ada terang, ada gelap. Ada kekuatan kebenaran, ada kekuatan Iblis, Semua ada saatnya, ada batas waktunya. Tinggal kita harus dapat mencerdasi, apakah saat ini jalan kebenaran yang menguasai bumi, atau jalan yang dimurkai Nya yang berkuasa.

Kedua jalan ini terbuka lebar di depan mata untuk ditempuh; Apakah memilih jalan kebenaran dengan melakoni kisah orang-orang taat dalam kitab suci, atau nyaman dalam jalan yang dimurkai Nya dengan menjadikan materialistik sebagai tuan disamping Tuhan. Tetapi Tuhan telah berpesan, bahwa disaat jalan kebenaran muncul, maka jalan-jalan lain yang dipimpin iblis itu akan tunduk kepadanya. Iblis adalah utusan Tuhan juga, ia bisa menyamar untuk mengelabui manusia dari jalan kebenaran kepada jalan kesesatan.

Written by
Berny Satria

#cetusanmindasipagihari

September 16, 2014

Terbang Tunduk

Terkesan dengan bait lirik ini. Siapa Fynn Jamal.. Siapapun dia..siapapun yang mencipta lagu ini adalah dr ilham faham dan mengerti kehidupan adalah sebuah perjalanan mencari. Mencari siapa diri, siapa Tuhan ke mana hendak dituju. Dalam berjalan ada up n down. Bila berada di atas takkan selama lamanya matahari bersinar dan selamanya siang.Fitrahnya bila siang akan ada perjalanan mengganti malam..

Fikr fikirkanlah..

Terbang Tunduk by Fynnjamal
•••••••••♪•••••••••••♪•••••••••♪
Bertahanlah, wahai raksa, jangan kau terhenti
Berpautlah, wahai nyawa, ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi

Jauhnya kau terbang
Siapa sangka?
Getir yang menghalang tak besar mana

Payah payah semalam
Moga mudah selama

Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu

Jangan dikenang
Moga dibuang dendam dan sayu

Tuhan
Jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati.

@junemrsfiraida

September 14, 2014

Alamakkk! Cameron Ribut Petirr Plakk..

Salam uols....

Selamat beristirehat dan berguling lagi dalam selimut yer... hihi

Planning harini nk bawak ank2 pegi tmpt sejuk kt Malaysia jer.. Cameron Highland. Celik2 subuh ni dgr guruh dilangit.. Aiseyy... mcm x bole pegi jerk.. Faktor keselamatan dlm perjalanan memdaki tu pun jd perkiraan juga.. Then kalau hujan nnti lecak nk gak ke turun... huhu namo namo namo...

Apakah tepat ramalan ini? Otak umi sdg memikir dan susun ayat penjelasan kt Amsyar Wafiq yg akan bertnya knapa knapa x jadi pergi.. uwwwwwaaa~  Sabo ye nak...kita ganti hari lain k .. Cuaca cantik xde masalah. Kita pegi jer...

umiamsyarammar

September 13, 2014

Sarapan Nikmat sekali.Nasi Lemak.

Nasi lemak dan sambal bawang dah memadai buat anak2 dgn suami tersenyum dipagi hari.

X bole menolak permintaan Ammar bila celik mata jer
"nak ashik lemak alorr"... sayu jerk sgr. hihi Terus buatkan.

Selamat berhari ujung minggu ye semua.. ;)

September 4, 2014

Produk Review:RED BELLA WHITENING & SLIMMING BODY WASH

Salam uolsss...

Moh review produk tersamseng skli skrg nih..

Red Bella Whitening & Slimming Body Wash

Tengok nama barang sure orang x percaya. Tapi bila dh guna sekalai seminggu sebuan boleh plk dia bg tibdakbalas.

✔CARA PENGGUNAAN :
Sapukan pada badan yang basah
dan urut perlahan-lahan di bahagian
yang bermasalah
Biarkan 2 minit
dan bilas
Gunakan setiap kali
anda mandi.

✔KELEBIHAN
Mencerahkan kulit
Memecahkan lemak-lemak
Menganjal dan melembapkan kulit
Membantu menghilangkan parut
Membantu mengatasi masalah tona kulit 
tidak sekata 
Menghilangkan hitam di belakang leher,
ketiak dan celah paha

RED BELLA WHITENING & SLIMMING BODY WASH

✔CARA PENGGUNAAN :
��Sapukan pada badan yang basah
dan urut perlahan-lahan di bahagian
yang bermasalah
��Biarkan 2 minit
dan bilas
��Gunakan setiap kali
anda mandi.

✔KELEBIHAN
��Mencerahkan kulit
��Memecahkan lemak-lemak
��Menganjal dan melembapkan kulit
��Membantu menghilangkan parut
��Membantu mengatasi masalah tona kulit
tidak sekata
��Menghilangkan hitam di belakang leher,
ketiak dan celah paha

✔BAHAN :
Aqua, Sodium Laureth Sulphate,
Concamidopropyl Betaine, CDE,
Sodium Lauryl Sulphate, Glycerin,
Ethylene Glycol Monostearate,
Xantalgosil C, Algisium C,
Hyaluronic Acid, Vitamin E,
Fragrance, Polyquat 7, Citric acid,
Preservative.

Anda menghadapi masalah :-

✔Kulit kering ?
✔Ketiak, leher & celah paha yg gelap ?
✔Kulit badan yg tidak sekata ?
✔Jerawat badan ?
✔Kulit badan gelap dari muka ?
✔Lemak yg tidak diingini ?
✔Angin di dalam badan ?

RED BELLA WSBW Sangat sesuai untuk :

✔Menghilangan kesan rekahan pada tumit kaki dan melembapkan kulit
✔Mencerahkan kulit badan
✔Golongan yg menghadapi masalah kulit badan (gatal2, jerawat dan panau)
✔Memecahkan lemak2 yg tidak diingini
✔Wanita dalam pantang kerana kesan panas mampu memecahkan ketul angin dalam rahim dan dalam badan

Cara2 penggunaan WHITENING & SLIMMING BODY WASH

⭕Sapu pada badan yg basah
⭕Urut perlahan2 pada bhgian yg bermasalh
⭕Biarkan 2 minit dan bilas
⭕Gunakan setiap kali anda mandi

Berminat boleh WhatsApp.sms Zu
012-274 0462
RM60 sem

September 3, 2014

NuffNangRaya Special Raya 2014





Klik sini Part I 

Part II

Tik tok tik tok!!
hampir penghujung wktu dah wey.. cerita hampir basi tapi still bole dinikmati.. sebab meriahnye sampai terasa kini.. Itulah dia NNRaya Bloggers yg loyal dengan Nuffnang..




terima kasih atas jemputan sekali lagi.. Okey..Nak dapat aura kisah ni kene start dengan part 1. skrg smbung cerita bergambar...Janji lady's Day Out kami dengan si Anilwanina..--weyhh jom gi majlis NNRaya.. takper kita tunggu keputusan dapat pass ke idak.. Slps 3 hari dok mention jemputan kt Instagram @junemrsfiraida terus dapat jawapan Kami dpt pass utk join..

Ihik.. bila mak2 orang ni nk berladies day out bukan senang.. Sekali sekala jer dapat Wild Ticket dari En Hubby... huhu.. Sebab anak2 dah makin mmbesar maka elok saje babah duduk dirumah umi saje lah yg pegi... hehehehe... Saling percaya dan bertoleransi amalan rumahtangga kami.. Ha..ngko hade.. wink! wink!

Bertolak dr rumah dijemput oleh Datin Seri ANILWANINA -- saya hanya berbekalan smart phone yg baru diinstall dengan aps WAZE katanye.HAHAHA..(gelak dlu siap) lebih mudah dan tepat bila berpandukan WAZE. ye ker??.. Ok on that day kami cuba buktikan kepada public apa benar WAZE sprt yg diperkatakan... Hohohohoho...mende kali pertama kali kan..

Ke shah Alam terus mncari hala ke Damansara.. Senang jerrrwwwww pung.. Shah Alam -Damansara apa  der hal.. On Waze skjp skjp.. sbb nk jimat bateri fon.. Last2 penunjuk arah nye mmg bagi jalan yg tak jem langsung...tapi jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ya amat!!!! HAHAHAHA..
At last sampai jugak ke Bungalow Wanaka Damansara heights tu... Drag 15minit saja tapi hampir berpuluh kilometer dr km sbnr.. hikhikhikhik.


Sampai jerk.. mekap cair.. lipstik topup. Then disambut oleh amoi2 Nuffnangers Yg kiut miut semuanya...Daftarkan nama then dapat task utk kami kerjakan on that day... Seronok ronok sebab setiap task ada sebab..sebabnya dipaksa terima hadiah2 yg best.. kalau balik tak bwak hadiah tu bermasalah la tu. samada tak bermasyarat atau seronok2 sendiri.. hihi..




jauhnye perjalanan Puan Seri Driver Anilwanina jer yg tahu..
beribu batu  rasanya Salak Tinggi-Putrajaya-Serdang-ShahAlam-Damansara
Ngko hader kawan sebaikk ini????
cerr cerita cerr cerita.


Penaja utama Umobile.. Gift yg diberi nama BUAH TANGAN.... Apa yg bleh saya kata #TheBestFREE lah. tp ada lg yg The best among the best.. hihii Nnnti baca dlu smpai habis entry.
Sangat cantikkk devasssss.. saya suka kesempurnaan gift ini..Sangat klasik dan ada sentuhan Malaysians.
diam tak diam Umi DoubleA dapat 4 kotak BUAH TANGAN.. ewwww segan.. tapi nk buat mcm mane rezeki menjawab soalan contest..



Buah tangan yg berat dan padat isinya!!! i likkeeee!!

 
Task pertama..semestinya bergambar di pentas utama...takde la pentasnye jah... Small area yg boleh buat kita bergambar sebagai tanda kenangan yg kami berada di Majlis Keraian Tahunan antara Nuffies bersama Nuffnangers nyerrrr...

Weuolsss agak kaku disitu yer... ^_____^
gaya takde value langsung..larikkkk sponsor supertops model..ekekekek
baru nk pandai sikit bergaya..


Syoknyer lagi task seterusnya... berselfie sampai lebammm.. Takde keheran nye orang nk selpie bebyk kali..#WowBooth mmg menjadi dambaan anak muda remaja skrg sbb mak orang pun boleh jdi lupa diri sebab sakan bergambar dengan macam2 aksi... kikikiki.. Tapi bila dh smpai depan photobooth tu dah kaku tak tau buat lagu mana.. hahahaha
 Uolss yg berminat ada  kan majlis tari menari, ke makan makan ke mmg patut ada sudut#WowPhotoBoth. Serius bestt... hihi. Wedding uollss pun jd gempak bila ada WowPhotoBooth


 yg kt sebelah tu bukan petiais berjenama wowboth
Tapi itulah kamera yg akan menghasilkn wajah uolss beraksi
hihihihih

|

|
|
|
 

 inilah hasil berselfie...miahahhaha,.
ckup seronokkk kawan kawan... hihi
Jangan lupa tinggalakn tanda nama atas papan.. kalau dulu tinggal nama atas batu.. kan kan.. So kita meriahkan papan memori nih dengan meninggalkn jejak... Masih simpan ke memory Wall ni Nuffnang oiii?!!..
hehe.. Semoga tersemat namaku utk memori Raya 2014.

bersama jejaka yg anilwanina tegur owner Sirap Bandung Laici.
salam perkenalan yer maroo.. kita tak pndai nk menyembang sgt dgn awak.. rupenye bila dh intai2 blog dan IG awak owh... nk jd MAroo jejaka Sado..  muahahhaha,,sorry gurau akk agak kasar.. hope tak amik pusing sgt. mihmihmihmih..
Rase nyaman jer bila mmbayangkan jenis minuman tu
slurrrrppp!!~

Dan paling tepat dengan tujuan saya ke NNRaya ni nk jumpe n bertentang mata dengan Mak merah.. Ikon atau legend blogger pada awal 2005 gitu..At last dapat jumper... kecik molep jerk. Mmg persis amoiii... tanye produk kurus??? hahaha mak merah kata tak baca ke

Jagoan blogger Kak Fillani pun dapat jumpe time dah nk balik... Dgn bff nye yg mnjadi peneman time sesi memasak Kuah Lodeh makan dengan lontong.Nak rase perut dah terasa padat... Tunggu juga tapi sbb kn gas masak abis so lambat skit la nk nunggu.. saya plak dh mmbedal makanan yg lain..hihi kamping golekkk sy tak makan. sbb mmg saya tak makan daging. tetttt. diet la sngat kan



cantik tak? cantik?  hehe.. 


dengan penuh gaya nye Master Chef Raya versi NNRaya


 Bilik yg didekorasi dengan AmbiPur sane sini..
Btol2 semerbak bau haruman Ambi Pur smpai ke halaman banglo.. seriuss betol la dengan hastag dia #JomRefresh!. Maklumla sebelum ke bilik AmbiPur ni kami kat luar dengan bau asap bakar kambing tergolek golek.. Bau ya amatt!!




 Inilah aksinya bila #JomRefresh dengan AmbiPur
kekal segar kalah perfume Bvulgari akak tau..
terus terpikat dengan haruman New Zealand dot dot dot.
tak ingt lah.. tapi yg berwarna hijau...Dan aksi ini juga tlh melayakkan saya dapat semburan AmbiPur ni percuma.. hihihhi




 persaingan sangat sengitt.. sbb tak daya dah nk gerakkan buah congkak tu sebabnye kami lebih suka berbatu seremban sambil bersila panggung..
hehehehe...





  ngeh ngeh ngeh....

makin menjadi jadi dengan warna rasmi U Mobile nih.

 makin hyperrr jadinya!! #hyperselpie
muahahahaha.




reason why majlis ni happening dan menggumbirakan hadirin yg join sbb ada contest yg simple jer soalannye.. Contest paling panas pun bila ada aksi catwalkk ala2 moon walk hasil dari group yg menawan pd pandangan mata.. Kene beraksi dengan Ambi Pur. Hahahaha... buatlah aksi mcm mane pun asalkan ko pegangn Ambi Pur sbg tanda setuju---Ambi Pur mmg menyegarkan... :D


Contest 1: Saya jawab soalan dari penaja utama UMobile apakah warna rasmi UMobile... alamak budak kecik pun boleh jawab hehe.. Just sbg syarat jer nk bg semua blogger dapat hadiah.. Yg menarik perhatian MC yg kendali majlis sgt la fluent berbahasa melayu.. berbaju melayu.. alankah tak sangka rupenye berbangsa Cina.. Hensem n nice guy ;)

Notis yg perlu uolss tahu.. saya loyal pengguna line U Mobile pospaid since 2012.

Contest2: Call seseorang  dengan menggunakan talian U Mobile yg disediakan secara percuma dan jawab soalan yg sangat sangat mudah... Then jawapan yg tu btol saya dan kawan saya pun dapat hadiah... hahaha. Seronott kn As usual mesti lah dapat jwab..Alhmdulillah..Congratulationss LOnd!! ;)

Contest3: Bergaya lah semahumu dengan semburan AmbiPur yg disediakan then dpt gift rangkaian AmbiPur.. Saya jatuh chenta dengan wangian New Zealand.. Serius boleh teringt2 wangian ni sampai terbawa bawa dalm mimpi.
hihihi.. mana tak nye.. saya letak dalam bilik mmg melekat haruman tu satu bilik.. 









Contest lagi:Kalini bergabung dengan sicomel YUYU..haihh..MMg fefeling cute bak pari-pari dengan dia nih.. Loves u yuyu.. ;*


video




iklan AmbiPur tercomel
vavavavava :D

 "heeh~ adik tertinggal bas ke??
meh akk anta kan balik rumah..."
eksiden okeyh..tapi YUYU sempoi..

tak daya nk gambarkan kelakor nye yg pasti aku blurrrr.kikiki

hasil gabungan gigih+eksiden dengan Yuyu n husbant dapat tmpt ke2
yyeeeeeeahhhaa!!~
Juaranya jeng jeng jeng..
kami tak sehebat tmpt pertama yg menggabungkan jejaka jejaka paling GOrjers pernah kulihat.. tak sempat kenal2. Nanti hai2 la kalau dpt merayau2 kt belog mereka.. hihi 


Hasilnya majlis usai jam 8mlm.. Phewwwwwww
apa nak dikato..den lah orang yg paling banyak bawak "berkat" dari majlis NNRAYA kot.. Lotih den.. tapi berbaloiii
Fefeling dapat hadiah besday yg ke-33 tahun in advance.
Perasan itu perlu ye.. 



Terima kasih daun keladi
#UMobile, #AmbiPur, #WowPhotoBoth
:D Senyum lebauuu sampai tebing telinga.. :)

Kenangan hasil dari #WowPhotoBoth 
Bole la layan sampai lebam Album NNRaya sepenuhnya 


Last but not least tarrrrraaa....video NNRaya made Nuffnang team yg boleh aku gelar "SuperStaff-Nuff"






 
#NuffnangMy #NNRaya #NNRaya2014 #NNRayaOpenHouse #Nuffnangers #Bloggers #BloggerWorld #BloggersEvent
https://www.facebook.com/Nuffnang?fref=photo
https://www.facebook.com/umobile 



Jom LIKE page penaja utama NNRaya :-

UMobile : www.facebook.com/umobile Ambi Pur : www.facebook.com/AmbiPurMY WOWPhotobooth : www.facebook.com/wowphotoboothmalaysia CaramabyCastrol : www.facebook.com/CaramaCastrol


^^^
TERIMA KASIH DAUN PISANG..
KERANA SUDI JEMPUT KAMI DATANG...
 :))


JuneMrsFiraida aka UmiAmsyarAmmar

Home Schooling Dgn DoubleA

Salam uolsss..

Mood tetiba x bg anak2 dgn persekitaran yang ada gadget bagai.. Bermula dgn babah dia doubleA setup satu tmpt yg ada lappy beserta kemudahan internet by UniFi. Jimat dgn Unifi trrmasuk access intenet, chanel tv dan line tetap dirumah.. Bil fix rm150 jer.. Itu yg mampu.

Dh buktikan xde astrok pun xpe.. hehe.

Yer sangat ghairah si Amsyr celik celik jer dari tido dia on jer laptop then layari Youtube dgn carian nya "Ultraman", "Power Rangers", Ninja Go, "Frozen".

So x mk ia mnjd penyakit yg membimbangkn maka genjatan gajet bemula.. sbb dia dh x ingat makan minum dan deria dia pun dh mcm tak berfungsi bila umi cakap apapun.. tettt..

So bila xde lappy,smartfon,tab dll.. mereka berdua akn cari bahan apa saje yg ada dikeiling mereka utk beraktiviti..Lpss bbrp jam tgk mereka mati kutu rupenye terhasil "something" dr blok blok lego murah yg dh bersepah dan patutnya ada 100pcs, skrg yg tinggal ntah2 less than 50 kot.. haha

Mengkagumkang...itu jer la yg bole umi luahkn.
Amsyar start and adik senang2 tiru apa yg abg buat..
Xde perlu risau sgt if xde gadget otak ank x berjalan... Malahan lebih kretif dan daya imaginasi dicurahkn dgn hasilnya... Syabas Amsyar..Nk bermain ke nk buat apa yg menyeronokkn kne berpada pada.. Love you anak..  :D

JuneMrsFiraida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Oven @ UmmiCupcakes~

~KeDaiKiTa 2U~

.::PENASIHAT & PAKAR LAKTASI MALAYSIA::.

PERSATUAN PENASIHAT DAN PAKAR LAKTASI MALAYSIA (PPPLM)
7A, Jalan Kolam Air, Kg Klang Gate Baru,
53100 Kuala Lumpur
TEL: 03 - 4107 3678 / Faks: 03 - 4107 2862
E-mel: ppplm@susuibu.org / Website: www.susuibu.org

Pn. Kamariah (SusuIbu)-Bangi
(603) 8925 4614
Website: susuibu.com

Pn. Rita Rahayu (MLO)-Seri Kembangan
+6(013)-3639567 / +6(016)-2076755
Website: http://www.momslittleone.com/

Puan Suraya (Lunatots) - Cheras
(012) 5880515
Website: http://www.diyaluna.com/diary/

Puan Farah Farhan - Shah Alam
(012) 6448091
Website: http://www.sarakids.com/blog/

Puan Zatul Hijanah - Klang, PJ
(016) 3855189

Puan Ida Murni - Seremban, Melaka dan Johor
(012) 2969054