.::MeNu BLoG::.

'ammar (10) Aaron Aziz (2) AdamHawa (2) Adania; Amaryllis (1) Aksi (11) Aktiviti (7) Amaryllis Premium Collagen; APC Putrajaya; APC (3) Ammar (6) Amsyar (36) Artikel (10) Artis (1) Astma (2) Babah (1) Baby makan durian (1) Bandung (3) Berita (1) Berita Dapur (2) Bersosial (16) Besday (4) Bicara Minda (1) blogger;abil fikri;DIM Abil Fikri ;http://abil4fauziah.blogspot.com (2) BoothAPC Putrajaya (1) Bowling (1) Bromo (1) CD (1) cerita (4) Cheese Tart (1) Chicken Pox (1) Contest (2) Cuti-cuti Indonesia (1) Cuti-cuti Malaysia (1) demam (4) Diana Danielle pregnant (1) DoubleA (3) Drama AstroHD (1) Durian (1) Durian Creep (1) Entry basi; Bersosial (5) Episod akhir (1) Family Trip (1) Farid Kamil (1) Felinna Inchloss (1) Figure Up PROMO (1) FinalAdamdanhawa (1) Gateway (1) Gathering SI (6) Good Friday (1) Hidangan Pengantin (1) Hidup dan matiku utk ISLAM (1) Hijrah 1434 (1) Hobi baru (1) Hotel (1) Iklan (4) Inchloss Lotion (1) indonesia (1) Info (9) Islam Sejahtera (1) Jalan-Jalan (1) JJMC (1) Kejadian (3) Korea (1) Krabi; Travel With Kid; Amsyar ; Ammar; DoubleA (4) Krabi; Travel With Kid; Amsyar ; Ammar; DoubleA ; Passport (2) Krabi; Travel; (1) KTO (1) kuih raya sedap 2013 (1) Kutu (1) Liburan (1) Little Caliph (2) Makanan (1) ManggaAds (1) Masak2; DIY (1) Melaka; travel (1) Menarik di Genting Highlands (1) milestone (1) MilkA Deal; (1) Mother's Day (1) NadiyaNisa (1) NadiyaNissa (1) Novel (1) novel 2015; hobi (1) Nuffnang (3) NuffnangOpenHouse2014 (2) NuffNangRaya Special Raya 2014;Nuffnang Event (1) Organic Cordyceps (1) other (2) Others (1) Pengertian Puasa;Puasa (7) Perkahwinan (1) Pregnancy Test (1) Produk Slim (1) Red Bella Body Wash (1) Resepi (6) Sabah (1) Saya Jual Produk; (1) Seju (1) Sekolah (1) Seoul (1) Shopping (1) Sosial Silah (1) Stok EBM (4) Surabaya (2) Tadika (1) Tadika YADIM (1) Taska Tasneem (1) Tips; StoryMory (1) Travel (5) Travel Agent (2) Trip; Bali; Honeymoon (3) Umi Ceritera (4) Ummi Ceritera (14) Ummicupcakes (1) Urus rumahtangga. (1) Video (6) Wad Paedratik Hospital Serdang (1)

.::U FoLLow Me , I tHaNk U::.

Meh Add Your BloG :

LETS CLICK GUYSS!~ TQ

January 5, 2010

keletihan, makan terus terlelap..

Babah amsyar memanjg outstation spnjg bulan Disember 2009, so ummi rase mcm tak aci asik kene tinggal jaga amsyar.. nk kemane2 pun tak best sbb driver takde.. hehehe.nk gi sndiri tak larat plak nk jaga amsyar.. last day babah kembali dari labuan pada hari khamis 31 Dis. ummi bajet cuti nk sambut kepulangan babah ke sisi keluarga. cewah,ayat tak bole bla..sesampai jer babah kt erl putrajya, ummi dh dera babah merempit naik moto gi KL besoping kt jln Tuanku Abd Rahman..hahhaha..lamanye tak naik moto..lain mcm jer peluk perut babah dh ke depan. hahhaaha..jenjalan kt jln tuanku dapat la rembat tudung semurah RM6 - Rm7. leh la wat basahan utk gi keje..ummi malas nk bervogeh2 sgt gi ofis, biasa2 jer la.. biasa2 ni pun dh jadi perhatian org kalo pakai baju tak match ngan tudung.. aci tak. aduhai..ginilah bile org fofular kan.. ekekke hentikan bacaan anda kalo dh nk terleluar muntah ijo.. hihihihi.

the next day nye cuti new year, ptg tu pergi memenuhi undangan majlis makan2 di rumah lyana..ibu akid n akif. 01.01.2010 besday akid yg ke-2. tak de mood nk kuarkan kamera yg rosak..apapun, best hidangan ptg tu, ada laksa dan laksam n steamboat. mcm2 ada..apapun papa akid pndai la masak kuah cicah mende2 yg di stim kan tu..ada udang, sotong, isi ketam n sume2 ball2 yg bole dihidang bersama..ala2 yong tau foo gak la..

selesai mengenyangkan perut, kami 3 beranak ke care4 alamanda..jalan2 carik keperluan yg sntiasa tak ckup.. heheheh.. ikut hati sume nk ummi beli... pastu carik2 kasut amsyar takde yg cocok ngan kakinye.. ada yg kenan, tapi tak muat..ngam2 jerk. pastu gi ke manjaku, bangi tak de kasut2 saiz kaki amsyar.. kaki amsyar dempak gerammmm jerk mcm nk getet2 kalo tgk kaki dia..

last2, gi kedai kasut kt area2 manjaku tu, ada la satu yg ummi dan babah kenan...saiz plak agak besar skit.konon bole la pakai lama hajatnye..tapi mslh bila amsyar nk berlari ngan kasut tu, jari jemarinye terkeluar kt belah depan..membahayakan amsyar jugak sbb dia suka berlari2 anak sesuka hati... kalo tersungkur tu yg merisaukan. lepas rembat 1 kasut utk amsyar kami pun pulang....
lallalalala...nk releks2 la kunun smpai rumah...

tiba kt simpang dpn rumah ada plak kereta/van ala2 4WD tgh mem fogging kt area rumah kami.. plzzzzz la org kesihatan..nk fogging setakat kt area luar rumah takper.. tapi kalo paksa kitorang merelakan utk mengasap kt dlm rumah ummi mintak ampun la byk2... ckupla sekali aritu, baru 2 minggu sudah terkena gak fogging dlm rumah, abis lantai, segala brg kt rumah berbau minyak tanah... smpaikan baju2, tudung2 yg bersidai kt jeriji tangga sume ala2 nk kering time tu terbau minyak tanah...

menyesakkan sume tu.. tak sanggup nk kemas, nk mop, nk ilangkan bau minyak tanah yg memualkan melekat kt permukaan meja,tangga... smpai kene gelak dgn nenek sbb kami 3 beranak berbau minyk...

kalo korang yg menjalankan aktiviti fogging terbaca en3 ummi nih, mintak belas kasihan dari korang, hindari la diri kalian utk menfogging dlm rumah..ckup la sekitar luar rumah shj.dlm rumah jgn risau, insyaALlah dgn 2 kali semburan setiap pagi dan malam dh ckup rase damai takde pun nyamuk menggit..Alhmdulillah la setakat ini.. pagi2 bukk pintu rumah spray dh ready kt tgn. komfem nyamuk mati.

berbalik cerita on de way balik tadi dh nmpk skuad menfogging kt luar rumah, kami patah balik dan melarikan diri ke rumah mak tok. on de way ke rumah mak tok ada org tu rupenye dh kelaparan sbb time meal dia biasanye kul 4:30 dh drag ke pkul 6..sian... ummi bg roti choclate cream gardenia yg bekal dlm beg BEn10 tu, hampir 3/4 luak amsyar mkn duduk sblh ummi kt blkg, sbb dia dh tak selesa dlm car seat dia.. tetiba senyap jer, terusss ZZZzzzzzzzz...
alahai... sayunye... makan terus terlelap...




hari sabtu nk jenjalan plak.. berkira2 nk pegi ZOO or Menara KL jerk. Babah pagi2 lg dh hint kata tak sedap badan n rase mual. bukk pintu rumah baru org masak2 dari rumah liza kt sebelah pun dia rase nk termuntah.aik... adakah aku pregnant.hahahhaha owh tidak... sakit moon tak kan la... ekeekekekke..

Alhmdulillah smpai jugak ke Menara KL, Bukit Nenas kul 1tghri. sblm smpai sane amsyar dh terlelap dlm kete...kenyang kot dh siap2 makan before pegi tak mo jadi kejadin mcm ptg sblmnye. Sorong dlm stoller tak mo bangun plak mamat ni...nk baring jer dlm stroller..ada gak la 10 minit pujuk dia suh bangun..rupenye..dia nk baring jer tu nk tengok menara KL yg sgt tinggi tu... ape la ummi ni.. tak nmpk ke menara kt atas tu.. huhuhu smpai ummi pun tak pasan.. tujuan ummi nk ke menara bukan nk pnjat menara tu pun, sbnr nye nk gi kt mini zoo nyer too... hhehehe.








dapat la amsyar tengok2 kuda sedang mmbawa org.., nmpk parrot yg cantik2, yg mengantuk tutup mata pun ada... ular sawa yg sedang kelaparan...melilau mncari makanan.. ada spider, ada monyet, labi2 dan paling byk spesis ular la... amsyar peluk jer babah kuat2 spnjg dlm mini zoo..masih rase tak secure kot tengok binatang2 tu bergerak2...skit2 "eeeeeeeeeeeeeee..." itu jer la respon dia.dlm tu spend tak smpai 1 jam.. babah dh tak larat katanye... kepala berpinau.. lagipun cuaca agak mendung kalo nk terus ki , sprt tanda2 nk ujan smpai ke ptg... kami pun pulang...



smpai rumah babah muntah2 mcm org pregnant..sian babah..badan panas nk demam..sian babah.. Alhmdulillah ummi takde mood nk teruskan perjalanan kita ke zoo time tu..babah get rest smpai esok paginyer.. then ok..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Oven @ UmmiCupcakes~

~KeDaiKiTa 2U~

.::PENASIHAT & PAKAR LAKTASI MALAYSIA::.

PERSATUAN PENASIHAT DAN PAKAR LAKTASI MALAYSIA (PPPLM)
7A, Jalan Kolam Air, Kg Klang Gate Baru,
53100 Kuala Lumpur
TEL: 03 - 4107 3678 / Faks: 03 - 4107 2862
E-mel: ppplm@susuibu.org / Website: www.susuibu.org

Pn. Kamariah (SusuIbu)-Bangi
(603) 8925 4614
Website: susuibu.com

Pn. Rita Rahayu (MLO)-Seri Kembangan
+6(013)-3639567 / +6(016)-2076755
Website: http://www.momslittleone.com/

Puan Suraya (Lunatots) - Cheras
(012) 5880515
Website: http://www.diyaluna.com/diary/

Puan Farah Farhan - Shah Alam
(012) 6448091
Website: http://www.sarakids.com/blog/

Puan Zatul Hijanah - Klang, PJ
(016) 3855189

Puan Ida Murni - Seremban, Melaka dan Johor
(012) 2969054