.::MeNu BLoG::.

'ammar (10) Aaron Aziz (2) AdamHawa (2) Adania; Amaryllis (1) Aksi (11) Aktiviti (7) Amaryllis Premium Collagen; APC Putrajaya; APC (3) Ammar (6) Amsyar (36) Artikel (10) Artis (1) Astma (2) Babah (1) Baby makan durian (1) Bandung (3) Berita (1) Berita Dapur (2) Bersosial (16) Besday (4) Bicara Minda (1) blogger;abil fikri;DIM Abil Fikri ;http://abil4fauziah.blogspot.com (2) BoothAPC Putrajaya (1) Bowling (1) Bromo (1) CD (1) cerita (4) Cheese Tart (1) Chicken Pox (1) Contest (2) Cuti-cuti Indonesia (1) Cuti-cuti Malaysia (1) demam (4) Diana Danielle pregnant (1) DoubleA (3) Drama AstroHD (1) Durian (1) Durian Creep (1) Entry basi; Bersosial (5) Episod akhir (1) Family Trip (1) Farid Kamil (1) Felinna Inchloss (1) Figure Up PROMO (1) FinalAdamdanhawa (1) Gateway (1) Gathering SI (6) Good Friday (1) Hidangan Pengantin (1) Hidup dan matiku utk ISLAM (1) Hijrah 1434 (1) Hobi baru (1) Hotel (1) Iklan (4) Inchloss Lotion (1) indonesia (1) Info (9) Islam Sejahtera (1) Jalan-Jalan (1) JJMC (1) Kejadian (3) Korea (1) Krabi; Travel With Kid; Amsyar ; Ammar; DoubleA (4) Krabi; Travel With Kid; Amsyar ; Ammar; DoubleA ; Passport (2) Krabi; Travel; (1) KTO (1) kuih raya sedap 2013 (1) Kutu (1) Liburan (1) Little Caliph (2) Makanan (1) ManggaAds (1) Masak2; DIY (1) Melaka; travel (1) Menarik di Genting Highlands (1) milestone (1) MilkA Deal; (1) Mother's Day (1) NadiyaNisa (1) NadiyaNissa (1) Novel (1) novel 2015; hobi (1) Nuffnang (3) NuffnangOpenHouse2014 (2) NuffNangRaya Special Raya 2014;Nuffnang Event (1) Organic Cordyceps (1) other (2) Others (1) Pengertian Puasa;Puasa (7) Perkahwinan (1) Pregnancy Test (1) Produk Slim (1) Red Bella Body Wash (1) Resepi (6) Sabah (1) Saya Jual Produk; (1) Seju (1) Sekolah (1) Seoul (1) Shopping (1) Sosial Silah (1) Stok EBM (4) Surabaya (2) Tadika (1) Tadika YADIM (1) Taska Tasneem (1) Tips; StoryMory (1) Travel (5) Travel Agent (2) Trip; Bali; Honeymoon (3) Umi Ceritera (4) Ummi Ceritera (14) Ummicupcakes (1) Urus rumahtangga. (1) Video (6) Wad Paedratik Hospital Serdang (1)

.::U FoLLow Me , I tHaNk U::.

Meh Add Your BloG :

LETS CLICK GUYSS!~ TQ

February 27, 2012

Layang-layang..

#koleksi entry basi yg belum di publish.


Bismillahirrahmanirrahim...

.... Minggu2 mendatang ni sibuk skit dgn persiapan majlis perkahwinan adik lelaki bongsu merangkap bongsu sekali la nih. saya sekelurga jadi peneman mak anta kad jemputan ke rumah2 yg jauh. tak jauh sgt pun paling jauh Seremban sbb dia terletak di luar 'negeri'. saudara2 lain sume dalam selangor jerk. Saudara mara sebelah arwah bapak.  Sangat2 rindu kt bapak.. time2 majlis perkahwinan saya dulu, saya sebak sangat2 sbb bapak tak sempat tengok anak-anak2 nye tamat zaman bujang.. haissh..sedeh. Dah bahagian dia hidup di dunia  ini tak dapat menikmati apa yg dikatakan merasai bahagia, senang bersama anak-anak. Al -Fitahah buat bapak ku yg bernama Selamat Bin Radin.

Sungguh terkenang...
Bila menatap wajah adik bapak yg duduk Seremban tu. terus teringt kat arwah. Adik beradik bapak masing2 wat hal sendiri. Tak amik tahu antara satu sama lain. Sedih lagi..bila kenangkan fe'el masing2 kan.

Ok lah.cerita bestnye..
balik dari rumah makcik sedara  kami jenjalan ke taman Seremban 2. tak pernah lagi jejak ke S2 tu ada apa. tak padat lagi rasenye... Time smpai kt taman tu dalam kul 4pm.. masih sedikit orang yg ada kt taman tu utk beriadah.. ada yg sembang2 sambil menyuap makanan yg di bawa, ada yang dating2, ada yg bawak anak2 saje main kt playgorund dan paling yg di nanti2 si amsyar nak main layang-layang... lama dah dia mintak babah dia utk main layang2... kawasan ni sgt best utk beriadah. angin sentiasa datang mmberi khidmatnye utk menghirup udara nyaman...

 Kt depan padang sblh taman tu ada 2-3 tempat menjual layang2... rambang mata amsyar nmpk layang2 gmbr BEN10 la, Angry Bird la, Transformer la.. hampir sume watak kartun dia nak.. oh no no no ..

Mula2 amsyar ditemani babah dia gi beli layang2 ngan pek makanan ikan.-3 beg rm10 jerk.. layang Rm5 saiz sederhana. Dari jauh ku lihat babah dia beli layang2 mcm vurukssss bergmbr BEN10. Mata saya yg rabun ni pun bole nmpk buruk layang2 tu dari jauh2.. Tunggu smpai derang dh dtg dekat..

Ummi(saya lerr): "Babah, pesal tak angkat fon.. org call nk bitau...."

Babah: "Dah beli dah..." (jawab ringkas, sbb dia tau bini dia msti suh pilih mcm ni..mcm ni n yg mcm ni...
halllo...setakat layang2 jer yer.tak yah nk kecoh) begitu kot dalam hati sang suami.. aku ni sntiasa ada rase yg suami aku ada vuruksss sangka kt aku.. hohoho

Ummi(saya juge): ok la...sambil senyum tanda surrender..

** 5 minit berlalu lihat  dari jauh 2 beranak ni bermain di padang ...(keadaaan layang2: naik kejap turun menjunam... )..saya datang sbg penyelamat. tolong pgg kan n babah tolong tarik.... tak lama tu menjunam lagi.. mybe sbb angin kuat sgt kot... so sy tinggalkan lagi 10 minit utk mereka bermain.. 

** amsyar lari2 datang kt ummi smbil berlari tu dgr sayup2 suara amsyar berkata2 seolah2 mmberitahu sesuatu kt ummi dia nih... apa lah anak aku cakap tu suara di bawa angin.. dh dekat skit baru dengar dia cakap

.................. "ummi.... tolong lah babah tak pandai naik kan layang2 tu...."-- suara sebak2 mcm nk nangis.. suara orang dh putus asa tu, mcm mane..... haishhhh. aku dh agak dah, ni sure layang2 vurukssss tu penyebab dia tak bole naik mcm layang2 org lain... mula tumbuh tanduk . huhuhuuh

saya datang tolong la dgn mmgg nye lagi sekali then try layangkan ke atas... percubaan still gagal. tengok n belek layang2 tu ada dot2 lubang kecil di kiri dan kanan. dah la kain nylon tu dh luntur kaler mcm dh lama sgt terjemur... terus saya bersuara

ummi:  "abang.. pegi mintak tukar kt org tu, mmg tak bole naik takkan dia tak bg yg lain kot..."
babah : ala... sayang la pegi tanye... abang tak pndai. sayang kan muke tak malu...(seee... muka tak malu ni jugak yg berguna time2 mcm ni kan..kan.)

 pegi semula kt org yg jual tu, amsyar yg bitau A- Z "layang-layang saya tak naik la..saya nk tukar lain."
ohhhh sungguh tak malu anak ummi sorang ni.. mewarisi sifat ummi dia rupenye.. hihi.. 

takper dik..amik mane2 pun takper... sorry la.. koleksi layang2 ko tak lawa. vurukss belaka. dari jauh dh nmpk mmg vuruks. :P . takper la kakak, saya mau ganti yg tu bole?... ( kipas kalerful) yg sama harga dgn layang2 tu. --baik tambi...(bagi kt anak aku).

Otw ke tmpt layang 2 tu, sy dh aim satu layang2 yg cantik dan sama harga dgn yg tadi tu... 

"Tokei..bagi sy layang2 yg kalerful ni...." --baik. saya kasi harga murah punye.. kasi tolong naik kan sekali...
--- saya tolong pgg, dia tolong tarik dan naikkan.... 2-3 kali percubaan siap tersangkut kt pokok, dia tolong jolokkan turun n baiki pemidang buluh tu.. umpama beli 2 kali kt dia..tapi tokei tu tak kisah.. 

Sampai saya boleh naikkan layang2 itu naik tinggi.... yuhu....  

Amsyar tengok jer la.. sbb mood dia dh hilang dengan sesi pertama tadi. hihihi. ummi jer la yang main.

babak I

babak II -layang2 naik sat..
babak III - kita cuba lagi dan lagi
ummi tinggalakn adik  kt tepi padang .ummi nk tolong mereka.
bole bagai makan ikan yg dh sediada gumuks2.. hari2 org dok bg mkn.

Eh, teringt kt mak..duduk sorang2 kt taman..alahai siannya bonda ku. Dah la dia mengantuk mlm tu dia tak tido sbb gi merewang masak2 kt rumah pengntin.. sian, tersengguk2 dia duk kt kerusi batu tu..

Ok, la simpan layang2 kitorang gi bg makan ikan.... 

galang ganti layang2 tak naik.--kipas kalerful

adik suke...

cantikkan model dan layang2.hehehe.


 
moral of the story???... ermmm ape ek..korang fikir2 kanlah..then drop kt ruangan komen yer... hehe

* sifat kontra antara saya dan ni sifat2 sy-- talkative, tak malu, tahap sabar less than 10% hihi, sume keje nk senang n mudah dan sifat dia sebaliknya..


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Oven @ UmmiCupcakes~

~KeDaiKiTa 2U~

.::PENASIHAT & PAKAR LAKTASI MALAYSIA::.

PERSATUAN PENASIHAT DAN PAKAR LAKTASI MALAYSIA (PPPLM)
7A, Jalan Kolam Air, Kg Klang Gate Baru,
53100 Kuala Lumpur
TEL: 03 - 4107 3678 / Faks: 03 - 4107 2862
E-mel: ppplm@susuibu.org / Website: www.susuibu.org

Pn. Kamariah (SusuIbu)-Bangi
(603) 8925 4614
Website: susuibu.com

Pn. Rita Rahayu (MLO)-Seri Kembangan
+6(013)-3639567 / +6(016)-2076755
Website: http://www.momslittleone.com/

Puan Suraya (Lunatots) - Cheras
(012) 5880515
Website: http://www.diyaluna.com/diary/

Puan Farah Farhan - Shah Alam
(012) 6448091
Website: http://www.sarakids.com/blog/

Puan Zatul Hijanah - Klang, PJ
(016) 3855189

Puan Ida Murni - Seremban, Melaka dan Johor
(012) 2969054